نماینده ولی فقیه و امام جمعه کاشان

آيت الله نمازي در جلسه تفسير قرآن: اهل معرفت و تقوا در كار خير و آخرت حسابگر هستند

آيت الله نمازي در جلسه تفسير قرآن:
اهل معرفت و تقوا در كار خير و آخرت حسابگر هستند
نماينده ولي فقيه در كاشان گفت: همانگونه كه اهل دنيا در رابطه با منافع دنيايي خود حسابگر هستند و چرتكه مي اندازند و ريال ها را هم محاسبه مي‌كنند به همان اندازه نيز اهل معرفت و تقوا در رابطه با آخرت حسابگر هستند و براي چيزي كه موجب رضايت خداوند و سبب تقرب به خدا مي شود، پيش قدم و پيشتاز هستند.

به گزارش پایگاه خبری تحلیلی عصر کاشان به نقل از  خبرگزاري رسا در كاشان، آيت‌الله عبدالنبي نمازي دوشنبه شب در سيصد و بيست و دومين جلسه تفسير قرآن در مسجد حضرت قائم(عج) در تفسير آيات 133 تا 136 سوره مباركه آل عمران، كه مي فرمايد «وَ سارِعُوا إِلى‏ مَغْفِرَةٍ مِنْ رَبِّكُمْ وَ جَنَّةٍ عَرْضُهَا السَّماواتُ وَ الْأَرْضُ أُعِدَّتْ لِلْمُتَّقِينَ»، گفت: بعد از گذر از آياتي كه مربوط به تحريم ربا بود، در اين آيات خداوند بندگان خودش را تشويق و دستور به پيشروي به سوي كارهاي نيك و كارهايي كه سبب غفران الهي و نزول رحمت خداوند مي‌شود مي‌‌دهد.

وي با اشاره به برخي از نشانه هاي اهل ايمان و تقوا، گفت: همانگونه كه اهل دنيا در رابطه با منافع دنيايي خود حسابگر هستند و چرتكه مي اندازند و حتي ريال ها را هم محاسبه مي‌كنند و يك ريال هم تخفيف نمي‌دهند، به همان اندازه نيز اهل معرفت و تقوا در رابطه با آخرت حسابگر هستند و براي  هرچيزي كه موجب رضايت خداوند و سبب تقرب به خدا مي شود، پيش قدم و پيشتاز هستند.

آيت الله نمازي با بيان اينكه امروز نيز در جامعه كنوني برخي افراد هركجا كار خير باشد حضور دارند، اظهار داشت: اين افراد در مساجد، نماز جماعت و جمعه و كمك به فقرا و رسيدگي به نيازمندان، كمك به زندانيان جرائم غيرعمد و بدهي هاي مالي حضور دارند و كمك مي‌كنند كه اين كارها نشانه اهل تقوا و اهل ايمان است.

 وي افزود: خداوند مي فرمايد «وَ سارِعُوا» سرعت بگيريد «إِلى‏ مَغْفِرَةٍ مِنْ رَبِّكُمْ» از چيزهايي كه سبب غفران الهي، رحمت خدا و بخشش خدا مي‌ شود، سرعت بگيريد و تنبل نباشيد و در كارهاي خير نيزبه مانند حضور در مسابقات دو كه همه تلاش مي‌كنند نفر اول باشند، اهل ايمان كه حسابگر هستند، مغز آنها در مسائل ارزشي فعال است و مانند حضور در مسابقات دو تلاش مي‌كنند نفراول و يا حداقل نفر دوم و يا حداكثر نفر سوم باشند.

نماينده ولي فقيه در كاشان گفت: خداوند در ادامه مي فرمايد ‹‹وَ جَنَّةٍ عَرْضُهَا السَّماواتُ وَ الْأَرْضُ›› بشتابيد به سوي آنچه سبب غفران خدا مي‌شود و بشتابيد به سوي بهشت آن بهشتي كه عرض آن معادل با عرض همه آسمانها و زمين است ‹‹أُعِدَّتْ لِلْمُتَّقِينَ›› اين بهشت را براي اهل تقوا فراهم كرده ايم و دستمزد و پاداش اهل تقوا است كه در دنيا همه سختيها و كمبودها و محروميتها و محكوميت ها را تحمل كرده اند و با نفس خود مبارزه كردند و هر آنچه كه نفس تقاضا كرد آن را سركوب كردند و به عقل ميدان دادند.

آيت الله نمازي با اشاره به اينكه اگر بهشتي كه عرض آن مساوي با عرض آسمانها و زمين باشد و همه عالم هستي را تصرف كرده باشد ديگر جايي براي جهنم نمي ماند، گفت: خداوند مي‌خواهد بگويد عرض و طول و حجم بهشت قابل مقايسه نيست و نمي توان محاسبه كرد، ضمن اينكه عالم آخرت را نمي توان با دنيا مقايسه كرد، چرا كه معادلات و محاسبات آخرت متفاوت از معادلات و محاسبات دنيا است و براي ما كه در فضاي تنگ و تاريك دنيا قرار داريم مسائل آخرت قابل درك نيست.

وي ادامه داد: اگر بخواهيم دنيا را براي جنيني كه در رحم مادر و عالم رحم  كه با عالم دنيا متفاوت است توصيف كنيم و بگوييم در دنيا خورشيد، آفتاب، ماه، ستارگان، اقيانوس، ميوه جات و نعمتهاي زيادي است متوجه نمي شود، چرا كه فضاي رحم با فضاي دنيا متفاوت است و به همين منوال فضاي دنيا نيز با فضاي آخرت متفاوت است، بنابر اين همانگونه كه جنين در رحم مادر نمي‌تواند محاسبات دنيايي ما را درك كند، ما نيز نمي توانيم محاسبات عالم معاد و برزخ و آخرت را درك كنيم و خداوند تنها يك تصويري از آخرت را براي ما توصيف كرده است.

 به گفته وي، انگور و انار و رطب بهشتي با انگور و انار و رطب دنيا قابل قياس نيست و نعمتهاي بهشت با نعمتهاي دنيا قابل قياس نيست، بنابر اين روايت است كه از پيامبراكرم(ص) سؤال كردند ‹‹وَ جَنَّةٍ عَرْضُهَا السَّماواتُ وَ الْأَرْضُ›› بهشت كه همه آسمانها و زمين را اشغال كرده است، جاي جهنم كجاست، حضرت  نيز از باب مثال فرمود، روز كه مي شود شب كجاست، و با اين جمله مي خواهد به ما بگويد، عقل و فكر و فهم ما نمي تواند چنين معادلاتي را متوجه شود كه  همانگونه شب و روز براي خودش حسابي دارد، عالم آخرت نيز داراي حساب و كتاب است.

مشاهده بیشتر

نوشته های مشابه

دکمه بازگشت به بالا