اجتماعی

رئیس شورای شهر کاشان مرکز پژوهش های شورا برای توسعه شهر تلاش کند

رئیس شورای شهر کاشان گفت: مرکز پژوهش های شورای اسلامی شهر کاشان با پرهیز از نگاه های سیاسی و داشتن برنامه و طرح های متناسب علمی و کاربردی برای توسعه و پیشرفت شهر تلاش کند.

 به گزارش پايگاه خبري تحليلي  عصر کاشان ، به نقل از روابط عمومی شورای شهر کاشان، علی رسول زاده در دیدار با رئیس و اعضای مرکز پژوهش های شورای شهر کاشان اظهار کرد: این مرکز با دوری از اقدامات تشریفاتی به صورت زیربنایی و اساسی به معضلات پیش روی شهر توجه و جوابگوی آینده شهر باشد وگرنه وجدان های بیدار ما را قضاوت خواهند کرد.
وی مرکز پژوهش های شورای اسلامی شهر کاشان را قلب تپنده شورا دانست و افزود: مطالبات مردم را با هیچ چیز نمی توان عوض کرد و نمی توان با داشتن القاب تمدن هفت هزارساله و دارالمومنین شاهد نارسایی هایی در سطح شهر باشیم.
رسول زاده تصریح کرد: مرکز پژوهش های شورای شهرکاشان در دو سال قبل در دوره چهارم مصوب شده است و اکنون با حضور افراد تحصیلکرده و کاربلد به دنبال توسعه شهر با اجرای ایده ها و طرح ها و شناسایی آفت ها و معضلات موجود هستیم.
رئیس شورای شهر کاشان با اشاره به ظرفیت ها موجود در بین دانشگاهیان، نخبگان و محققان شهر گفت: اگر مسوولی برای استفاده از امکانات موجود در شهر بدون کار علمی و پژوهشی اقدام کند با مسائل متعددی در زندگی مردم اعم از سلامت، آسایش و رفاه عمومی مواجه خواهیم بود.
رسول زاده سیاستگذاری در مسائل شهری و نظارت در امور را دو مسوولیت خطیر شورای شهر دانست وخاطرنشان کرد: مرکز پژوهش های شورا با اعلان فراخوان برای دریافت طرح ها، ایده ها در موضوعات شهری آمادگی استفاده از جوانان مستعد و محقق را داشته باشد.
همچنین حسینعلی وکیل، نایب رئیس شورای شهر کاشان در این نشست اظهار کرد: وظایف شورای شهر اجرایی نیست بلکه دارای سه شاخصه برنامه ریزی، سیاستگذاری و نظارت است که نیازمند مکانیزمی دقیق، علمی برای اجرای وظایفش در پارلمان محلی است.
وکیل تصریح کرد: باید با کمک اساتید و نخبگان در مرکز پژوهش های شورای اسلامی شهر کاشان پروژه هایی در راستای وظایف شورا پیدا کرده تا در یک زمانبندی مشخص تمام مسائل شهری را با تعیین طرح های مناسب و با ارتباط با دستگاه های اجتماعی  ذی ربط اجرایی کنیم.
رئیس کمیسیون فنی و عمرانی شورای شهر کاشان با بیان اینکه برنامه شهرداری در قالب بودجه است، گفت: باید شورای شهر با کمک مرکز پژوهش های خود بتواند سیاست های کلانی اتخاذ کند که بودجه به طور صحیح در برنامه های شهرداری اعمال شود.
نایب رئیس شورای شهر کاشان افزود: وقتی شهرداری در مرحله اجرا قرار می گیرد از موضوعات برنامه ریزی و روش های نوین مدیریتی غافل می شود و هر جا شورای شهر قوی تر باشد در مواقع لازم هشدار و تذکرات را به دستگاه های شهرداری برای انجام بهتر وظایفشان و اجرای سیاست های کلی و جزیی را می دهد.
وکیل خاطرنشان کرد:مرکز پژوهش های شورای شهر به عنوان یک کنترل کننده و هدایت کننده در اجرای برنامه های  شهرداری خط بدهد و انتظار داریم این مرکز با تشکیل اتاق فکری از جمع های علمی و دانشگاهی در مورد مسائل جدی شهر مانند بحران آب، محیط زیست، انرژی و مقاوم سازی آثار تاریخی مطالعه کند.
مجید شمس، خزانه دار شورای شهر کاشان نیز با ابراز خرسندی از آغاز فعالیت مرکز پژوهش های شورا گفت:شورای شهر یک نهاد تصمیم گیر است و برای هر کار صحیح نیازمند پژوهش و مطالعه و ارائه راهکار مناسب است.
رئیس کمیسیون فرهنگی و اجتماعی شورای شهر کاشان افزود:مراکز پژوهشی شوراها برای تحلیل های علمی در شهر لازم است تا در بررسی پیشنهاداتی که شهرداری به شورا ارائه میدهد بهترین تصمیم را ارئه دهد. شوراها نقش نظارتی به امور را داشته و به طور تخصصی وارد موضوعات نمی شوند که البته این روند یک نوع نقیصه دراکثر شهرداری های کشور است.
 شمس با تاکید بر استفاده مجموعه مدیریت شهری از مطالعات مرکز پژوهش های شورا گفت: مرکز پژوهش های برای شورا طرح آماده کند و ارتباط مداومی با شهرداری و سایر دستگاه های شهری و خدماتی داشته باشد و لوایح و پیشنهادات شهرداری را برای اجرای موفق تر به صورت علمی آنالیز کند.
علی هاشمی طاهری، عضو شورای شهر کاشان نیز در این نشست اظهار کرد: بعد از مدت ۲۰سال از تشکیل شوراها به ندرت طرح هایی برای اجرا از طریق شورا به شهرداری می رود و در اکثر مواقع شهرداری لایحه برای تصویب شورا ارائه می کند.
 وی با بیان اینکه مرکز پژوهش ها می تواند پیشنهاداتی در قالب طرح به شورا ارائه دهد افزود: این مرکز باید در دو زمینه  شهرداری و شورا و مباحث شهری کار کرد و وضعیت های درآمد، هزینه ای و مشکلات نیروی انسانی را برای شهرداری مشخص کند.
هاشمی طاهری خاطرنشان کرد:مرکز پژوهش های شورای شهر کاشان معضلات ومسائلی شهر مانند بحران آب و بیکاری حلاجی کند و با ارائه طرح و برنامه با تشکیل کمیته های کاربردی برای رسیدن نتایج لازم تلاش کند.
محسن نیازی، رئیس مرکز پژوهش های شورای شهر کاشان نیز دراین نشست اظهار کرد: برنامه های این مرکز در سه طرح کلان شهری با توجه به مباحث اجتماعی  فرهنگی، مهندسی و فنی و چشم انداز توسعه شهری خواهد بود.
 نیازی خاطرنشان کرد: ارزیابی عملکرد سازمان ها و میزان بهره وری شان، مساله شناسی مسائل شهری ، شناسایی نیازها و فرصت ها و چالش ها،اولویت بندی طرح ها، افزایش آگاهی شهروندان و پیشنهاد طرح به کمیسیون های شورا از مهمترین کارکردهای مرکز پژوهش های شورای شهر کاشان خواهد بود.
در پایان این نشست اعضای مرکز پژوهش های شورای شهر پس از بیان دیدگاه ها و نظرات خود احکام خود را از رئیس،نایب رئیس و اعضای شورا دریافت کردند.

مشاهده بیشتر

نوشته های مشابه

دکمه بازگشت به بالا