ساخت دستگاه مولد ازن برای مقابله با کرونا توسط محققان دانشگاه کاشان
جمعی از دانشجویان و محققان دانشگاه کاشان موفق به ساخت دستگاه مولد ازن برای مقابله با ویروس کرونا شدند.
ساخت دستگاه مولد ازن برای مقابله با کرونابه گزارش خبرگزاری صداوسیما، مرکز اصفهان؛ عضو هیات علمی دانشکده فیزیک دانشگاه کاشان و سرپرست گروه تحقیقاتی این طرح گفت: این دستگاه با تولید گاز ازن از هوای محیط، عامل کمکی قدرتمندی برای ضدعفونی کردن و پاکسازی محیطهای آلوده است.
زینب رحمانی نوشآبادی انتشار ازن از همه جهات، استفاده نکردن از مواد شیمیایی و سهولت در استفاده از آن را از جمله ویژگیهای منحصر به فرد دستگاه برشمرد و افزود: هزینه تمام شده تولید این دستگاه و وزن بسیار پایین آن گفت: به دلیل اینکه به قطعات و امکانات اضافی همچون کپسول اکسیژن و پمپ هوا نیازی ندارد، مردم براحتی میتوانند آن را خریداری کرده و برای ضدعفونی منازل و خودروها شخصی استفاده کنند.
وی با بیان اینکه این دستگاه قادر به ضدعفونی و کاهش بار میکروبی محیط های پر ازدحام و پرتردد همچون بانکها، پایانههای مسافربری و کاهش بو، باکتری، قارچ و ویروس در محیط بیمارستان است افزود: با ارتقاء این دستگاه ظرفیت لازم برای استفاده در مکانهای کاربردی تر و حساس همچون اتاق عمل، استریل وسایل آزمایشگاهی و پزشکی و ضدعفونی ملحفه و البسه بیماران را دارد .
ازن بهعنوان یک مکنده قوی با آلودگیهای اطراف خود پیوند خورده و ساختار مولکولی آنها را تجزیه و اکسید میکند. از آنجا که ویروسهای پوشیده از چربی نسبت به حلالهای مثل ازن حساس هستند، اختلال یا از بین رفتن لیپیدها منجر به اختلال یا از بین رفتن عفونت یا ویروسهای دارای پوشش لیپیدی همچون ویروس کرونا میشود.