ضوابط عرصه و حریم بازنگری شده محوطه باستانی سیلک کاشان ابلاغ شد.
پس از سه سال پیگیری باستان شناسان
ابلاغ ضوابط جدید حریم محوطه سیلک کاشان
به گزارش پایگاه خبری تحلیلی عصر کاشان ،معاون مدیرکل میراث فرهنگی،صنایع دستی و گردشگری استان اصفهان و سرپرست اداره میراث فرهنگی کاشان گفت: این محوطه باستانی با حدود هشت هزار سال قدمت یکی از مهمترین خاستگاه های تمدن بشری همواره در محافل علمی و باستان شناسی ایران و جهان مورد توجه و معیاری برای ارزیابی دیگر محوطه های باستانی قرار گرفته است.
مهرداد سرمدیان، محوطۀ باستانی سیلک را دارای عرصه و حریم های مصوب سال1378 به علت برخی مشکلات فنی، لازم به بازنگری دانست و افزود: یکی از اصلی ترین علل بازنگری، تعیین دقیق تر عرصۀ محوطه به واسطۀ گمانه زنی باستان شناسی همچنین تعیین ضوابط حریم ها بر اساس گمانه زنی و شرایط موجود محدودۀ سیلک است.
وی گفت: برهمین اساس سال1394 گروه باستان شناسی دانشگاه کاشان به سرپرستی محسن جاوری با همکاری مجید منتظر ظهوری و جواد حسین زاده ساداتی از باستان شناسان ایرانی برای بازنگری عرصه و حرایم سیلک گمانه زنی کردند و در نهایت پس از سه سال پیگیری محدوده و ضوابط عرصه و حرایم بازنگری شده 24مرداد امسال به تصویب سازمان میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری کشور رسید.
رییس اداره میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری کاشان افزود: با پیگیری های این مدیریت 12آذر امسال حریم جدید به تائید ریاست سازمان میراث فرهنگی رسید و به استاندار اصفهان ابلاغ شد.
مهرداد سرمدیان افزود: از این پس ضوابط بازنگری شدۀ سیلک، معیار ارزیابی ها و استعلام ها در محدودۀ سیلک بوده و نقشۀ طرح جدید هم با همکاری شهرداری کاشان در محدوده پیرامونی سیلک نصب خواهد شد تا شهروندان از محدوده های عرصه و حرایم آگاه شوند.
این محوطه باستانی با ارزش تاریخی شامل دو تپه شمالی و جنوبی و گورستان های الف و ب سال1310 به شماره 38 در فهرست آثار ملی کشور ثبت شد.