مذهبی

مدیر اجرایی حرم مطهر حضرت محمدهلال بن علی علیه السلام : سوگواره سنتی کاشانی ها در ۲۱ رمضان و آیین ملی جزء خوانی قرآن کریم در حرم مطهر حضرت محمدهلال بن علی علیه السلام شرایط لازم را جهت ثبت در فهرست میراث ناملموس کشور دارد.

آیینی با قدمت بیش از دو قرن؛ 

لزوم ثبت «سوگواره سنتی کاشانی ها» در فهرست میراث معنوی و ناملموس کشور

به گزارش پایگاه خبری تحلیلی عصر کاشان ، «سید جواد تکیه» گفت: آیین های ویژه و منحصر به فرد معنوی در آستان مقدس حضرت محمد هلال بن علی (ع) برگزار می شود که نیازمند بازشناسی و پیگیری جهت ثبت در فهرست میراث معنوی کشور است.

 مدیر اجرایی حرم مطهر حضرت محمدهلال بن علی(ع) افزود: یکی از این آیین ها، سوگواره سنتی کاشانی ها در ۲۱ رمضان سالروز شهادت امیرالمؤمنین(ع) و روز زیارتی حضرت محمدهلال(ع) است که شرایط لازم را برای ثبت در فهرست میراث ناملموس کشور دارد.

 تکیه قدمت این آیین را  بیش از ۲۰۰ سال عنوان کرد و گفت: این آیین به واسطه رؤیای صادقه «حضرت آيت الله حبيب الله شريف كاشاني» از علمای قرن چهاردهم و پانزدهم است كه امام علي (ع) به وی امر مي فرمايد براي زيارت فرزندش حضرت محمد هلال(ع) بشتابد. ایشان خواب را براي مردم كاشان نقل مي كند و همان روز به همراه عده كثيري از مردم دارالمؤمنين كاشان با پای پیاده به طرف آستان مقدس حركت می کنند و در صحن مطهر این امامزاده لازم التعظیم به عزاداري و سوگواری می پردازند و از آن زمان به بعد این آیین همه ساله در روز بیست و یکم رمضان با حضور خیل مشتاقان و ارادتمندان به امام علی(ع) و اهالی کاشان و حومه برگزار شده و به «سوگواره کاشانی ها» شهرت یافته است.

 مدیر اجرایی حرم مطهر امامزاده محمدهلال بن علی(ع) افزود: یکی دیگر از آیین ها « آیین ملی جزء خوانی قرآن کریم» است که هر سحرگاهان ماه رمضان برگزار و به صورت زنده از شبکه بین المللی قرآن و معارف سیما پخش می شود و در چندین سال اخیر با ارزيابی شورای عالی قرآن كريم رتبه نخست كشور را در سه زمينه محتوايی، فنی و هنری از آن خود كرده است.

تکیه، آران و بيدگل را از جمله شهرهای با كثرت آيين های معنوی در كشور خواند و تصريح كرد: علاوه بر اين آيين، آيين هايی با قدمت چند صد ساله همچون سقايی، كربلا غوغا، شام غريبان امام حسين(ع) و دستگاه جابر قابليت ثبت در فهرست آثار معنوی کشور را دارد.

مدیر اجرایی حرم مطهر امامزاده محمدهلال بن علی(ع) افزود: متاسفانه با گذشت چندین سال و علیرغم پی گیری های صورت گرفته کماکان جای خالی این آیین ها در فهرست ثبت میراث معنوی کشور محسوس است و پی گیری مجدانه اداره کل میراث فرهنگی و صنایع دستی استان اصفهان و اداره میراث فرهنگی شهرستان آران و بیدگل برای ثبت در فهرست میراث معنوی کشور را می طلبد.

 تکیه افزود:  اداره كل ميراث فرهنگی، صنايع دستی و گردشگری استان اصفهان سال ۹۲ از فراهم شدن مقدمات ثبت معنوی اين آيين ها در فهرست آثار معنوی كشور خبر داده بود، اما تاکنون این مهم محقق نشده است

منبع خبر : خبرگزاری شبستان

مشاهده بیشتر

نوشته های مشابه

دکمه بازگشت به بالا