نماینده ویژه رئیس مجلس: زمینهای کشاورزی محدوده سیلک کاشان تعیین تکلیف شود
تعیین تکلیف زمینهای کشاورزی در محدوده محوطه باستانی سیلک کاشان یکی از مطالبههای مهم مردمی است.

به گزارش پایگاه خبری تحلیلی عصر کاشان، جواد نایینی،نماینده ویژه رئیس مجلس شورای اسلامی در حوزه انتخابیه شهرستان های کاشان و آران و بیدگل، روز دوشنبه در آیین تکریم رییس پیشین اداره میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری کاشان و معارفه سرپرست این اداره با اشاره به مشکلهای موجود مردم در حریم محوطه باستانی سیلک افزود: مسوولان میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی نه تنها وجهی بابت زمینهای تصاحب شده به کشاورزان پرداخت نمیکنند بلکه در این زمینه پاسخگو نبوده و حتی کشاورزان را راهنمایی نمیکنند.
وی با تاکید بر اینکه مردم و کشاورزانی که زمینهای آنان از سوی میراث فرهنگی تصاحب شده از قشر مستضعف جامعه هستند، اظهار داشت: این مشکلها مربوط به دولتهای پیشین است، حتی زمین جایگزین، تسهیلات و یا حتی بر پایه قانون اجازه ساخت نیز به آنان داده نمیشود.
تپههای سیَلْک (Sialk) یکی از محوطههای باستانی مهم فلات مرکزی ایران و در اصل ویرانه کهنترین زیگورات باستانی ایران که نخستین تمدن شهرنشینی در آن شکل گرفتهاست؛ از سالها پیش شماری از مردم کاشان در زمینهای اطراف این تپه به کشاورزی مشغول بودند که تعیین عرصه و حریم این محوطه باستانی طی سالهای گذشته، محدودیتهای قانونی ساخت و ساز و آنچه کمتوجهی به تعیین زمین جایگزین برای کشاورزان فعال در این محدوده عنوان شده، سبب بروز مشکلهایی شد.
در این آیین، محمدشریف زارعی سرپرست فرماندار کاشان این شهرستان را به دلیل میراث پرتعداد تاریخی به عنوان یکی از مناطق پرفروغ نه تنها در استان اصفهان بلکه در کشور نام برد و گفت: میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری یکی از مهمترین ادارههای این شهرستان است و باید با همکاری سایر دستگاههای اجرایی از اثرهای تاریخی صیانت و حراست شود.
همچنین علی هاشمی طاهری رییس شورای اسلامی شهر کاشان با قدردانی از تلاشهای مهران سرمدیان رییس پیشین اداره میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی این این شهرستان، همکاری و تعامل بیش از پیش این اداره با شهرداری را خواستار شد.
سرمدیان رییس پیشین اداره میراث فرهنگی، گردشگری صنایع دستی کاشان نیز گزارشی از اقدامهای انجام شده در این اداره طی دوران مسوولیت خود ارایه کرد.
همچنین سرپرست جدید اداره میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری کاشان گفت: برای اعتلای هر چه بیشتر و بهتر این اداره با بهرهگیری از تعهد و تخصص موجود، همه تلاش خود را به کار میگیرد.
احمد دانایینیا افزود: توسعه پایدار در کشور که دارای پیشینه بسیار قدیمی و قوی بوده است در قرن اخیر آن گونه که باید و شاید موضوعهای آن به صورت عملی وارد میدان نشده است.
وی افزود: پیشنیان در کاشان به ما آموختهاند که چگونه از توسعه پایدار استفاده و آن را به آیندگان انتقال دهیم.
وی با بیان اینکه میراث فرهنگی میتواند توسعه پایدار را به صورت عملی محقق کند، خاطر نشان کرد: در حوزه میراث فرهنگی با توجه به پیشینه آن و در نظر گرفتن گذشت بیش از ۴۰ ساله از عمر انقلاب، دوره آزمون و خطا به پایان رسیده و مردم باید در عرصه عمل و میدان شاهد شکوفایی این حوزه باشند.
در این آیین، از خدمات سه و نیم ساله مهران سرمدیان تجلیل و احمددانایینیا به عنوان سرپرست جدید اداره میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری کاشان معرفی شد.
کاشان که به دلیل سبقه فرهنگی، مذهبی، اعتقادی و مردمان متدین از دیرباز به دارالمومنین مشهور است، در زمره شهرستانهای با ظرفیتهای متعدد در حوزههای مختلف و نگاه ویژه حاکمیت به شمار میرود.
این خطه با مساحت چهار هزار و ۳۹۲ کیلومتر مترمربع و جمعیت ۳۶۴ هزار و ۴۸۲ نفر بر پایه سرشماری سال ۱۳۹۵، پرجمعیتترین شهرستان اصفهان پس از مرکز این استان و بیست و هشتمین شهر پرجمعیت ایران محسوب میشود.
منطقه عالمپرور کاشان در فاصله نزدیک به ۲۰۰ کیلومتری شمال اصفهان، به عنوان نخستین تمدن یکجانشینی و شهرنشینی به قدمت محوطه باستانی سیلک با پیشینه بیش از هفت هزار سال به عنوان پایگاه تاریخ تمدن بشری درخشان در حوزههای میراث فرهنگی و گردشگری محسوب میشود و مجموعه باغ جهانی فین این شهرستان نیز تا پیش از شیوع ویروس کرونا پربازدیدترین مکان تاریخی و گردشگری کشور بوده است.
منبع خبر:خبرگزاری ایرنا