پنبه، محصولی راهبردی برای کشت در مناطق کم آب استان اصفهان
کشت پنبه در استان اصفهان بیشتر در شهرستانهای کاشان، آران وبیدگل، ورزنه، جرقویه، هرند واردستان انجام میشود.
به گزارش پایگاه خبری تحلیلی عصر کاشان، رئیس مرکز تحقیقات، آموزش و ترویج کشاورزی استان اصفهان گفت: سطح زیر کشت پنبه از بیش از ۳ هزار هکتار در دهه گذشته به ۹۰۰ هکتار در سال جاری کاهش پیدا کرده است.
محسن دادار با بیان اینکه پنبه نسبت به بسیاری از محصولات تابستانه نیاز کمتری به آب دارد و تنشهای محیطی به خصوص شوری و خشکی را میتواند تحمل کند، افزود: پنبه جزء محصولات راهبردی است و در بیشتر اقلیمهای استان کشت میشود.
وی افزود: پنبه بیش از ۲۰ محصول جانبی دارد و در مناطق خشک ونیمه خشک استان به عنوان یک کشت بومی شناخته شده است.
رئیس مرکز تحقیقات، آموزش و ترویج کشاورزی استان اصفهان گفت: کشت پنبه در استان اصفهان بیشتر در شهرستانهای کاشان، آران وبیدگل، ورزنه، جرقویه، هرند واردستان انجام میشود.
دادار افزود: با استفاده از روشهای جدید در نحوه کشت وداشت امکان افزایش سطح کشت محصول پنبه وجود دار و با توجه به قیمت آن در دو سال اخیر این محصول قابل رقابت است.
وی با بیان اینکه بهره وری آب در پنبه مناسب است، گفت: به ازای ۱ متر مکعب آب ۵۷ صدم کیلو گرم پنبه برداشت میشود.
رئیس مرکز تحقیقات، آموزش و ترویج کشاورزی استان اصفهان با بیان این که ارقام موجود مناسب استان از جمله میان رس،شایان ، خرداد، ساجدی ،مای است، افزود: رقم شایان متحمل به شوری زودرس و با متوسط عملکرد حدود ۵ تن در هکتار و کیفیت الیاف مناسب و بهره وری آب در آن حدود ۵۸صدم به ازای هر متر مکعب آب است.
وی گفت: پنبه استان اصفهان پس از برداشت به کارخانجات پنبه پاک کنی حمل و در این کارخانهها وَش و تخم پنبه از هم جدا میشود و محصول پنبه به شکل پنبه محلوج و در بسته بندیهای مشخص روانه کارخانههای ریسندگی میشود.