تلقیح موفقیت آمیز داروی لانزوپرازول با پلیمرها در دانشگاه کاشان
محققان دانشگاه کاشان برای نخستین بار در کشور موفق به تلقیح موفقیت آمیز داروی لانزوپرازول با پلیمرها از طریق فناوری دی اکسید کربن فوق بحرانی شدند.
به گزارش پایگاه خبری تحلیلی عصر کاشان ، عضو هیات علمی دانشکده مهندسی دانشگاه کاشان گفت: محققان این دانشگاه برای نخستین بار در کشور پس از دو سال کار تحقیقاتی با استفاده از فناوری دی اکسید کربن فوق بحرانی موفق به تلقیح یا وارد کردن داروی لانزوپرازول با پلیمرها شدند.
غلامحسین صدیفیان با بیان اینکه داروی لانزوپرازول به منظور کاهش مقدار اسید تولید شده در معده استفاده میشود افزود: یکی از مشکلات این دارو حلالیت کم در محیط بدن بوده و مقدار آن ۰/۰۴۴ میلی گرم بر میلیلیتر است.
وی افزایش حلالیت این دارو از طریق نانو ذره کردن و تلقیح همزمان آن در دو پلیمر محلول در آب را از جمله مزایای استفاده از این روش دانست و گفت: استفاده از این روش به دلیل انجام عملیات در دمای پایین و نداشتن خطرهای زیست محیطی در زمره فناوریهای سبز محسوب میشود که مشکلات روشهای سنتی شامل استفاده از حلالهای سمی و سیستمهای ناپایدار را به دنبال ندارد.
غلامحسین صدیفیان با بیان اینکه در این روش اندازه ذرات دارو از مقیاس چند میکرومتر به حدود ۱۰۰ نانومتر تقلیل یافته افزود: از جمله دیگر مزایای استفاده از این فناوری، کاهش زمان فرآیند تلقیح است.
عضو هیات علمی دانشکده مهندسی دانشگاه کاشان گفت: نتایج ارزشمند این پژوهش در مجله سیالات فوق بحرانی the journal of supercritical fluids. if=۳.۴۸۱)) در ۱۹صفحه، ماه اکتبر ۲۰۲۰ به چاپ رسیده است.
بیماران دچار مشکلات زخم معده و روده، گوارشی، التهاب مری ساینده و سندروم زولینگرـ الیسون از مصرف کنندگان داروی لانزوپرازول هستند.
“