برگزاری مراسم سنتی مذهبی قالیشویان در کاشان؛ کاروان پیاده ۳ هزار نفری به کربلای ایران می روند
رئیس ستاد مراسم سنتی مذهبی قالیشویان کاشان گفت: همه ساله کاروانی از اهالی فین کاشان پیاده برای بیعت با اهل بیت(ع) به سوی کربلای ایران می روند.
به گزارش پايگاه خبري تحليلي عصر کاشان ، محمد احترامی با اشاره به برگزاری مراسم سنتی مذهبی قالیشویان اظهار داشت: همه ساله کاروان پیاده 3 هزار نفری از فین کاشان برای مراسم عزاداری امام زاده سلطان علی ابن محمد باقر روز شهادت این مظلوم 27 جمادی الثانی (دومین جمعه مهرماه) به سوی مشهد اردهال چوب به دست 45 کیلومتر را طی می کنند.
رئیس ستاد مراسم سنتی مذهبی قالیشویان افزود:پیام چوب به دست بودن این کاروان این است که در صورت نداشتن تجهیزات نظامی با ابتدایی ترین سلاح که چوب است از اهل بیت(ع) حمایت خواهیم کرد.
احترامی عنوان کرد: برنامه های این مراسم سنتی مذهبی با شب جار (فراخوانی) که شب جمعه اول مهرماه و یک هفته قبل از مراسم با نماز جماعت آیت الله نمازی و مداحی مادحین شروع می شود.
وی افزود: روز پنج شنبه هفته دوم مهر کاروان پیاده از فین کاشان حرکت می کنند که در طول مسیر با پذیرایی حدود 20 موکب همراه است.
ریئس ستاد مراسم سنتی مذهبی قالیشویان تاکید کرد: شب قبل از مراسم ضریح مطهر امامزاده با گلاب ناب تولیدی کاشان عطرافشانی می شود.
وی تصریح کرد: این مراسم با سخنرانی آیت الله سید احمد خاتمی و مداحی حاج سید مهدی میرداماد از شبکه های مختلف تلویزیونی پخش زنده خواهد داشت.
وی گفت: همه ساله کربلای ایران شاهد حضور بیش از 300 هزار زائر و دوستداران اهلبیت (ع) می باشد که در آیین سنتی مذهبی با قدمت بیش از یک هزارسال مطابق با زمان شهادت امامزاده سلطان علی فرزند امام محمد باقر (ع) در 27 جمادیالثانی سال 116 هجری قمری مطابق با دومین جمعه مهرماه شرکت می کنند.
قالیشویان که تنها مراسم سنتی مذهبی است که برگزاری آن مطابق تاریخ شمسی است نمایشی نمادین تشییع و به خاکسپاری حضرت سلطان علیبن امام محمد باقر(ع) است.
امامزاده سلطان علیبن محمد باقر(ع) مطابق روایتهای تاریخی در سال 113 هـجری قمری بنا به درخواست دوستداران اهل بیت(ع) از اهالی چهل حصاران و فین کاشان به این منطقه هجرت کرد.
در سال 116 هجری آن شخصیت بزرگوار در منطقه اردهال همراه با 100 تن از یاران باوفای خود پس از جنگی نابرابر همچون جد مظلومش حضرت اباعبدالله الحسین(ع) به شهادت میرسند و سر از بدن مبارکش جدا کرده و نزد دارالخلافه میفرستند، بدن مطهر این امامزاده واجب التعظیم و یارانش را در مکان فعلیِ حرم مطهر در اردهال دفن میکنند.
بر این اساس در دومین جمعه از مهرماه هر سال ابتدا عاشقان اهل بیت (ع) در ابتدا با حضور در ضریح مطهر امامزاده سلطان علیبن محمد باقر(ع)، این مکان را با گلاب ناب کاشان شستوشو میدهند و سپس آئین قالی شویان آغاز میشود.
قالیشویان نماد فرشی است که به هنگام شهادت بدن مطهر امامزاده را در آن پیچیده بودند با آداب خاصی و چوب به دست لبیک گویان شستسو داده و تشیع می شود.
گفتنی است؛ مراسم قالیشویان در دسامبر 2012 در فهرست میراث فرهنگی و معنوی یونسکو به ثبت رسیده است.
منبع خبر :خبرگزاری تسنیم